Waarom trainers en begeleiders voor Adelanto kiezen?

Waarin maakt Adelanto het verschil ten op zichte van trainers... Lees hier hun mening.

26 mei 2018

Adelanto en hun trainers, begeleiders en medewerkers!

Waarom kozen zij voor Adelanto en waarom is Adelanto voor hen een meerwaarde?

Jeffrey: "Omdat ik geloof in het unieke project van Adelanto en van hieruit de kans krijg om deze talentvolle spelers te helpen ontwikkelen. 

Dries: "De spelers van Adelanto wil ik begeleiden zoals ik mijn eigen kinderen zou ondersteunen, met passie en energie. Omdat ik in hen geloof en hen wil beter maken. Wat je van onze spelers terugkrijgt is onbeschrijfelijk."

Lennert: "Adelanto sprak me onmiddellijk aan door hun manier van werken. Ze gaan namelijk vol voor hun gekozen weg. En ze doen alles volledig zelf. Daarenboven is er bij Adelanto een uniek en goed uitgewerkte visie in ongeziene en verschillende jaarplannen, waarmee men zich onderscheidt van andere clubs."

Joost: "Door de ervaring uit mijn sportieve alsook extra sportieve carrière als voetballer en trainer, kwam ik tot het besef dat ik meer wou doen dan helaas mogelijk was binnen een 'standaard' club of vereniging. Gunter en ik vonden elkaar hierin als partner en zijn samen onmiddellijk aan de slag gegaan. Doordat binnen Adelanto alles van A tot Z zelf werd uitgewerkt volgens onze filosofie, weten we ook perfect hoe we deze materie kunnen en willen overbrengen naar spelers en collega's. Met ruimte om de visie, onszelf, de spelers en trainers elke dag te verbeteren of bij te sturen. Dit aan de hand van steeds weer een kritische blik te werpen op wat er reeds is en vervolgens innovaties en nieuwe inzichten te integreren binnen een eigen verhaal." 

Bram: "Ik wou graag mezelf ontwikkelen alsook anderen laten groeien, binnen Adelanto vond ik dit onmiddellijk terug."

Toon: "Via mijn universitaire opleiding kwam ik 3 jaar geleden voor het eerst in contact met de Adelanto met het groen nog achter mijn oren, maar al vanaf het eerste gesprek wist ik meteen: Hier wil ik aan de slag gaan. Nog voor ik goed en wel begon, kreeg ik al meteen een eerste uitdaging en verantwoordelijkheden. Ik moest zelf nadenken over een project  en deze vervolgens uitwerken... Van de ene nieuwe ervaring ging het over naar de andere en ben ik blij dat ik na 3 jaar nog steeds deel kan uitmaken van het team en ondertussen mee de lijnen kan uitzetten.
Binnen Adelanto word ik voortdurend gestimuleerd om vooruitgang te maken en vooral te blijven maken. Iedereen van Adelanto straalt een enorme passie uit waardoor je steeds opnieuw goesting hebt om aan je eigen ontwikkeling te werken."

Jeroen: "Ik kom hier terecht in een gedreven vrienden- en trainersgroep waarvan ik graag deel van zou uitmaken. Bovendien kan ik werken met enkele talenten uit het Belgische jeugdvoetbal."

Silke: "Ik geniet ervan om te zien hoe de jongens binnen Adelanto allemaal op hun eigen manier een droom nastreven. Toch vind ik het als leerkracht daarnaast ook zeker zo belangrijk dat diezelfde jongens voldoende begeleiding krijgen als het gaat over schoolse resultaten. Voor jongens die maar één, echte droom hebben, is dit niet altijd evident, maar juist daarom vormt het ook een mooie uitdaging. Adelanto is anders in dat opzicht dat men met een groep gemotiveerde mensen eraan werkt om een totaalpakket aan te bieden voor jongeren binnen het voetbal. Wat daaraan zo bijzonder is, is dat het totaalpakket steeds wordt afgestemd op het individu en dat ze  net als ik tot doel hebben om elke jongere te helpen in het nastreven van een droom. Dit doen ze door bijvoorbeeld te werken met een persoonlijke agenda, een kiné die steeds aanwezig is, studiebegeleiding op maat en een mentor die de individuele ontwikkeling opvolgt. Alles in functie van het kind. Hier mijn schouders mee onder zetten is fantastisch"

Brecht: "De keuze voor Adelanto was vooral omdat ze de ontwikkeling van het individu op lange termijn verkiezen boven de resultaten op korte termijn. Iedereen krijgt de kans om beter te worden, zowel de spelers, maar ook ikzelf, als beginnende trainer. Ik kan hier veel meer bijleren dan in andere clubs omdat ik ten zeerste goed begeleid word, maar ook omdat ik merk dat Adelanto mij beter wil maken."

Jolien: "Met kinderen werken is als het ware mijn passie als kleuterleidster. Door mijn beroepsachtergrond weet ik hoe belangrijk het is om de motorische vaardigheden van kinderen te ontwikkelen. Binnen het aanbod van Multimove in Adelanto paste voor mij de puzzel al snel in elkaar."

Joost: "Het mogelijk maken dat talentvolle spelers alsook trainers elkaar ontmoeten om hand in hand vooruitgang te maken leek ooit een utopie. Die utopie kreeg de naam Adelanto en werd een realiteit. Binnen Adelanto ontwikkelt men elkaar en zijn spelers en begeleiders dus ook onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Daardoor kunnen zowel spelers als trainers binnen een gezonde structuur met oog op hun welzijn stap voor stap streven naar het beter worden als individu binnen de veilige omgeving van een groep."

Dries: "Doordat ik kon meestappen in een project waarbinnen ik een eigen visie kan creëeren door innoverend te werken en out of the box te kunnen denken. Niet gebonden zijn aan krijtlijnen of reglementen van instanties of clubs. 100% kunnen doen waarin ik geloof is een absolute meerwaarde. En dit binnen een zeer sterk team met een unieke visie."

Jeffrey: Spelers beter maken, is het mooiste wat er is!"

Dries: "Binnen Adelanto ben je als trainer ook een mentor voor enkele spelers. Je creëert hierdoor zo een speciale en ongekende band als opleider waardoor je elkaar naar een hoger niveau tilt."

Adelanto bestuur: "Als je als vereniging jonge en gedreven mensen kan samenbrengen en hen samen als groep het beste uit zich zelf laten halen, waardoor je hen elke dag opnieuw groeien, dan weet je dat je project aan het slagen is. Wij delen onze kennis en ervaringen in functie van de progressie van onszelf, van de trainers en tot slot deze van de spelers. Wij zijn dan ook meer dan dankbaar en voornamelijk fier dat we over de afgelopen 5 jaar steeds weer konden rekenen op dit sterk team dat erg samenhangt en kan werken op lange termijn. Hierdoor kunnen we steeds blijven groeien en nieuwe mensen rekruteren om samen te werken aan de toekomst."


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x