Op Adelanto is voetbal meer dan alleen voetbal

Voetballers opleiden doe je niet alleen op het veld, maar ook naast het veld.

Op Adelanto is voetbal meer dan alleen voetbal.

Het is in de totale opvoeding, opleiding en begeleiding van spelers waar we op Adelanto het verschil (proberen te) maken t.o.v. vele andere (voetbal-) opleidingen. We reiken hen tools aan die hen doorheen hun proces van ontwikkeling kunnen dienen als handvatten waaraan zij zich kunnen vasthouden en of optrekken.

Naast onze begeleiders, trainers, mentoren, medische staf, voetbalagenda's, analyses... gaan we uiteraard nog verder. De spelers worden dus ook naast het veld steeds bijgestaan en kunnen ze genieten van presentaties, coachings, workshops, huiswerk of opdrachten,...

Zo kregen de spelers reeds een interactieve presentatie rond slaapgewoontes, slaaphygiëne en bioritme alsook de invloed ervan op hun sportprestaties en welzijn. Ze kregen niet alleen veel info en tips om hun gewoontes aan te passen, maar werden ook gechallenged om er effectief mee aan de slag te gaan.
=> zo bestond bijvoorbeeld één van de opdrachten uit het volgende: Verplicht jezelf elke dag bij het ontwaken om je bed op te maken en de kamer te verluchten. Deze kleine tip was, afgaande op de vele positieve reacties, niet alleen belangrijk omtrent het welzijn en het creëren van een positieve mindset bij onze sporters, maar blijkbaar ook bij vele ouders van harte welkom. Zeker als we ons baseren op enkele stiekem verkregen foto's van hun slaapkamers voor het bijwonen van de presentatie.


Recentelijk genoten onze spelers ook van een workshop omtrent voeding en moesten onze jonge chefkoks ook thuis de handen uit de mouwen steken met een extra bijhorende opdracht. Leuke beelden van deze resultaten kan je terugvinden door hier te klikken.  Sommigen waren duidelijk niet aan hun proefstuk toe, anderen dan weer wel.

Binnenkort krijgen ze weer een zeer interessante coaching omtrent welzijn. Waarin we onder meer aandacht zullen hebben voor omgaan met winst en verlies of succes en falen, de invloed van welzijn op blessures, het leren opstellen van doelstellingen volgens het "smart" principe en nog zoveel meer.

Verder gebruiken we natuurlijk ook de voetbalagenda om hen hier dagelijks extra in te begeleiden.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x