Algemene info Sport Academy

Missie 

Kinderen, jongeren en volwassenen uit de ruime regio van Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen
de kans bieden om te kiezen uit een gevarieerd en professioneel aanbod van groepslessen waarbij
kwaliteit, plezier en progressie hand in hand gaan.

Adelanto geeft mensen vanaf jongs af de opportuniteit om elke fase van hun levensweg als sporter te bewandelen.

Visie

De sporter op zich heeft geen specifieke leeftijd, geslacht, lengte of gewicht. Het is dus belangrijk dat we elke sporter binnen een vastgelegd sportaanbod de kans kunnen bieden om zijn eigen grenzen te verleggen. Om deze doelstelling te bereiken gaan we samen met de sporters werken aan hun toekomst in een sportspecifiek gerelateerd aspect. Dit doen we door hen samen te brengen en te ondersteunen in hun noden vanuit verschillende invalshoeken én in een aangepast kader waar de ontwikkeling binnen een groep centraal staat.

Door reeds kinderen op kleuterleeftijd te leren bewegen, zullen ze sneller de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekken en bepaalde voorkeuren ontwikkelen binnen verschillende bewegingsfacetten. Na deze ontdekkings- en verkenningstocht zal de jonge sporter zijn voorkeur gebruiken om zich toe te leggen op een specifieke sporttak. Eens de jonge sporter zich focust op een specifieke sporttak binnen het aanbod van Adelanto, zal hij samen met andere sporters binnen deze sporttak begeleid alsook opgeleid worden door ervaren specialisten. Door de ontwikkeling van deze groep atleten zullen de individuen zich op hun tempo verdiepen en ontwikkelen binnen deze sporttak.

Na de ontdekking van verschillende sporttakken als kind en de toewijding van de jonge sporter op een gekozen sporttak is de volgende stap detailtraining. Als jong adolescent is het nu belangrijk dat we de aangeleerde en ontwikkelde bewegingsvormen binnen deze sport met een vergrootglas gaan bekijken. Vervolgens gaan we weer gebruik maken van de groep om deze te verbeteren en te perfectioneren.

Aanbod

Move 2 Foot 

Bij Move 2 Foot brengen we kinderen in aanraking met voetbal en leren we hen de allereerste vaardigheden, we streven er echter bewust naar om meer te doen dan alleen voetbal. Spelenderwijs stimuleren we het balgevoel en de algemene balvaardigheden, maar ook de zin voor samenspel zal centraal staan. Move 2 Foot is de ideale voorbereiding om aan de slag te gaan als voetballer/ voetbalster. Tijdens de trainingen zal er regelmatig ook een echte trainer van Adelanto aanwezig zijn om training te geven. Op termijn zal dan de mogelijkheid bestaan om de doorstroom te maken naar het Football Education Center van Adelanto.

Een brede motorische vorming is echter zeer belangrijk. Dit idee staat centraal in onze insteek en we hechten hier dan ook veel belang aan. Daardoor is het enkel mogelijk om Move 2 Foot te volgen, wanneer ook Move 2 Sport gevolgd wordt. Inschrijven kan via hier.

Move 2 Sport

Wat kinderen nodig hebben voor een goede motorische ontwikkeling is beweging, beweging en nog eens beweging. Bij jonge kinderen is het zeer belangrijk om een brede motorische vorming aan te bieden om zo de algemene vaardigheden goed te kunnen laten ontwikkelen. Vaak blijkt namelijk dat kinderen té vroeg té sportspecifiek opgeleid worden, waardoor ze een té eenzijdige lichaamsontwikkeling hebben en ze niet hun volledige capaciteiten kunnen ontwikkelen. Daarnaast zal een brede motorische vorming indirect ook zorgen voor blessurepreventie in functie van een later gekozen sporttak.

Bij Move 2 Sport bieden we kinderen van 3 tot 7 jaar zo’n brede motorische vorming op een speelse manier aan. Op basis van een unieke insteek kiezen we ervoor de totale opleiding zo breed mogelijk te maken zodat het kind later zijn of haar eigen vaardigheden maximaal kan aanvullen, versterken en optimaliseren. Verschillende bewegingsvormen worden met veel afwisseling aangeboden en combinaties met andere trainingen binnen de Sport Academie zijn mogelijk. Zo kan je de combinatie met Move 2 Foot maken. Intussen werken we verder aan het uitbouwen van de Sport Academie, waardoor ook Move 2 Swim, Move 2 Dance et cetera mogelijk zullen worden in de toekomst. Inschrijven kan via hier.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x